KAJ/KAJ+: Rerum Novarum 2010 – woe 12 en do 13 mei 2010

Rond Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart vieren we (zoals elk jaar) Rerum Novarum. De christelijke arbeidersbeweging (en jaja, wij vallen daar onder) viert deze dag omdat in het jaar 1891 de rechten van “de gewone man” eindelijk erkend werden. Elk jaar organiseert ACW op deze dag verschillende festiviteiten.

ACW regio Mechelen nodigt ons op woensdag 12 mei 2010 uit op hun “feest van de vrijwilliger“. Vanaf 19u30 zijn we welkom in het Cultuurcentrum te Mechelen (Minderbroederskerk, Minderbroedersgang 5). Eerst is er natuurlijk een toespraak met een (prijs)uitreiking aan enkele “spraakmakende, originele en vernieuwende projecten waarin vrijwilligerswerk centraal staat”. Daarna is er een optreden van Hannelore Bedert. En alles wordt natuurlijk afgesloten met een hapje en een drankje.
Heb je zin om mee te gaan? Stuur dan snel een mailtje naar Laura, liefst voor vrijdag 07 mei (want eigenlijk is het morgen al de laatste inschrijvingsdag, maar hebben we nog de mogelijkheid om iets later in te schrijven). En trek zeker je KAJ T-shirt aan zodat we opvallen (of geef een seintje als je wilt dat we je eentje lenen voor die avond).

Ook de volgende dag is er iets rond ditzelfde feest te doen. ACW Bornem nodigt ons ook uit, maar dit dus op donderdag 13 mei 2010. Laura is op zoek naar één of enkele vrijwilligers die samen met haar op deze dag naar de eucharistieviering willen gaan om 11u00. Daarna gaat iedereen samen naar “het wandelpad De Geul” aan de Sint-Amandsesteenweg. Daar worden samen zonnebloempitten geplant, vanuit een symboliek van duurzaamheid. Vervolgens wordt iedereen verwacht voor een receptie in het klein zaaltje van de abdij. De Bornemse pers zou hier op af komen. Stel dat je zin hebt om Laura te vergezellen … geef haar snel een seintje. En trek ook zeker die dag je KAJ-tenue aan!


Posted in KAJ, KAJ+ by with no comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *